ЯК НАШ МАЙСТЕР ОДЕСИТІВ ГОНЧАРСТВУ ВЧИВ

ЯК НАШ МАЙСТЕР ОДЕСИТІВ ГОНЧАРСТВУ ВЧИВ

Фрагмент статті Анатолія Фурмана, газета «Наше слово» (10 вересня 2016р)

Гончара зі Стольного, керівни­ка гуртків станції юних техніків Олега Луцука знають не лише у нашому краї. Тож не дивно, що він отримав запро­шення від Одеського музею розвитку козацтва провести майстер-класи під час святку­вання Дня Незалежності у пре­красному місті біля Чорного моря. Майстер привіз додому багато чудових вражень.

- Опівдні я зійшов в Одесі з поїзда, а вже о 13.00 розпо­чав майстер-клас, - розповідає майстер.

- Організатори заходів місце виділили в центрі знамени­тої вулиці Дерибасівської, забез­печили сучасним обладнанням, матеріалом. Черга бажаючих спробувати виліпити щось само­стійно вишикувалася величезна: і діти, і молоді люди, і поважні пані із неповторним одеським акцентом.

Ставлення одеситів до гостей - пречудове.

- Спілкувався виключно україн­ською мовою, - каже Олег Луцук.

- Проживання, харчування, транспортне забезпечення було організоване на вищому рівні, - згадує Олег Луцук.

- Та й програма підібрана зі смаком. Побував ще на фестивалях «Козак-фест» і «Вишиванковому». Перший про­ходив на Дерибасівській і вклю­чав виступ музичних колективів і майстрів.

- відвідав етно-парк «Нью-Васюки». Там дуже велика кількість ручних тварин, яких діти можуть погладити і погодувати: страуси, носухи, кози, олені, білки, їжаки, дикобраз.

Багато скульптур і різного оформлення виконано за моти­вами творів про Остапа Бендера, адже недарма і етно-парк так називається. Парку трохи більше року і багато ще чого знаходиться у стадії будівництва/Files/images/2016_rzne/lutsuk/ааааааааааааааааааааааааааааа555555555.jpg

Олег Луцук навчив маленьких одеситів виконанню українських пісень на глиняних свищиках.

Кiлькiсть переглядiв: 176

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

тел. (04644) 2-17-57

Дата останньої зміни 02 Травня 2023

Фотогалерея